top of page

 Services Humans

UK.png

NRT

Neural Reset Therapy (NRT®) is een nieuwe revolutionaire behandeltherapie die ontwikkeld werd door de Amerikaan Lawrence Woods. NRT® richt zich volledig op het snel en vooral pijnloos behandelen van klachten in het gehele lichaam. Daarvoor maakt het gebruik van 2 neurologische principes: reciproke inhibitie en symmetrie.

 

In het lichaam zitten speciale zenuwbundels, genaamd mechanoreceptoren. Deze receptoren reageren op druk, snelheid, trillingen, rek en andere stimuleringen. Met NRT® stuurt de therapeut een korte prikkel naar de mechanoreceptoren door je te vragen een zekere positie vast te houden of een beweging te maken in een bepaalde richting.  De receptoren sturen deze boodschap naar het centrale zenuwstelsel, die de spier zal 'resetten' tot een normale neurologische tonus. Door deze 'reset' zullen de pijnpunten vaak binnen tientallen seconden aanzienlijk verminderen of verdwijnen.

 

NRT® is geen massage en onderscheidt zich daardoor van vele andere therapieën.  Er wordt ook geen druk uitgeoefend op pijnlijke zones en er komen geen ellebogen, naalden, oliën of medicijnen aan te pas. NRT® is daardoor inzetbaar voor verschillende personen en is in staat triggerpoints, periost (botvlies), pezen, ligamenten en pijnlijk littekenweefsel te resetten. Verder worden ook doorbloeding, organen en fascia (bindweefsel) positief beïnvloedt. Een extra voordeel aan NRT® is dat het in rugligging, zittend of rechtstaand kan uitgevoerd worden en dat boven (dunne) kledij.

 

​NRT® is zo onmiddellijk en zo effectief dat mensen dikwijls vragen hoelang het resultaat blijft. Het is helaas niet zo makkelijk om antwoord op deze vraag te geven. Veel factoren spelen hierbij namelijk een rol: hoe lang bestaat de klacht, waar zit de klacht, hoe is de klacht ontstaan... ook uw levensstijl speelt een belangrijke rol. Over het algemeen kan gesteld worden dat NRT® een langduriger en groter effect heeft dan de meeste therapieën. Ook naar chronische klachten toe, zien we dat NRT® verbetering biedt, zelfs daar waar er voorheen nooit enige verbetering te verwezenlijken was

Gezondheidsscan

De gezondheidsscan wordt uitgevoerd aan de hand van de Healy medical device. Healy is een Duits medisch gecertificeerd toestel dat werkt op basis van frequentietherapie. De leidende figuren achter de ontwikkeling van Healy zijn Marcus Schmieke en Nuno Nina. Marcus Schmieke is onderzoeker en de uitvinder van de TimeWaver, die veel therapeuten gebruiken bij bioresonantie. Nuno Nina is een Portugese specialist in integratieve geneeskunde en celbiologie.

 

Hoe werkt het?
De basis van de Healy gezondheidsscan is de kwantummechanica die zegt dat trillingen de informatiedragers zijn van alle materie. Elke cel in het lichaam heeft een trillingsfrequentie en een spanningspotentiaal. Dat spanningspotentiaal is nodig voor de uitwisseling van stoffen en bijgevolg de gezondheid van de cel.

 

Aan de hand van 144.000 verschillende frequenties  kan de scan analyseren waar er disbalans zit. Hij deelt deze in op basis van meer dan 120 programma’s die hij kan draaien binnen volgende groepen:

 • Goudcyclus

 • Pijn/psyche

 • Leren

 • Fitness

 • Slaap

 • Beauty/huid

 • Mentale balans

 • Meridianen

 • Bio-energetische balans

 • Chakra’s

 • Beschermingsprogramma’s

 • Diepe cyclus

 

Verder kan hij ook nog volgende suppletie uitlezen: Bachbloesems, homeopathie, vitaminen, Australian Bushflowers, Alaskan Gem Elixirs, Schuessler celzouten en I-Ching.

Een andere nuttige functie is de Aura analyse die de huidige toestand van het energieveld en emotionele achtergrond analyseert.

 

Na de analyse is het mogelijk de juiste frequenties ook te zenden in je energetische veld of rechtstreeks in je cellen aan de hand van elektroden. De frequentie therapie van de Healy regelt dat de membraanspanning optimaal is voor het transport in de cellen. Healy stuurt zijn frequenties tot op het  diepste niveau zodat het zelfherstellend vermogen wordt aangesproken en op die manier een positieve invloed heeft op allerlei klachten. De Healy pakt de oorzaak aan.

 

Note: Healy is een medisch product voor de behandeling van chronische pijn, fibromyalgie, skeletpijn en migraine en voor de ondersteunende behandeling van psychische aandoeningen zoals depressie, angst en bijbehorende slaapstoornissen. Alle andere toepassingen van de Healy worden niet erkend door de reguliere geneeskunde omdat de werking hiervan niet wetenschappelijk is aangetoond. Er zijn echter verschillende gebruikerservaringen waarbij Healy voor een variëteit aan klachten is ingezet

Hirudotherapie

Hirudotherapie is een behandeling met de Hirudo medicinalis of medische bloedzuiger, dewelke een soort biologisch apotheekje is. De bloedzuiger spuit een combinatie van 80-100 werkzame stoffen in het bloed die uniek zijn in soort en samenstelling. Deze wetenschappelijk bewezen medische stoffen zijn onder andere: hirudine, hyaluronidase, chymotrypsine, destabilase, proteinaseremmers, collagenase en andere niet nader geïdentificeerde stoffen.

 

Deze heilzame stoffen werken:

 • Pijnstillend

 • Bloed verdunnend

 • Ontstekingsremmend

 • Gewrichtssmerend

 • Bloeddruk- en hormoon-regulerend

 • Lymfe reinigend

 • Antibacterieel

 

Hirudotherapie is sinds 2005 een officieel erkend medicament in Duitsland. Dankzij de pharmaceutische stoffen die hij aanmaakt, gaat hij ons lichaam zuiveren en gezonder maken op een 100% natuurlijke wijze.

 

Indicaties voor een behandeling zijn:

 • Gewrichts- en ontstekingsklachten: rug, knie, elleboog, hals…

 • Zenuwbeschadigingen, slijmbeursontstekingen

 • Zweren, wonden, abcessen en gezwellen

 • Huidaandoeningen: littekens, eczeem, spataders

 

Een bloedzuigerbehandeling duurt ongeveer anderhalf uur en geeft vaak na 1 tot  3 behandelingen positief resultaat. De behandeling is nagenoeg pijnloos gezien de bloedzuiger zelf pijnstillende stofjes inbrengt. Er worden minimaal 3 en maximaal 10 bloedzuigers gebruikt die allen medisch gekeurd zijn.  Er kan zowel acuut als chronisch behandeld worden al naar gelang de klachten.

Craniosacraal

Craniosacraaltherapie is een afgeleide van osteopathie en werkt in op het craniosacrale systeem. Dat systeem bestaat uit de verbinding van schedel naar heiligbeen met de hersenen en ruggenmergvliezen (bindweefsel) en daarbinnen het craniosacrale vocht. Ook in de rest van ons lichaam zit overal bindweefsel, dat als een elastisch web alles met elkaar verbindt. Elke zenuw, elk orgaan, elk bloedvat is bekleed met bindweefsel dat daarmee een bindende factor is in ons lichaam. Het beschermt, geeft steun en houdt alle onderdelen bij elkaar en van elkaar gescheiden.

 

Essentieel is dat het bindweefsel kan meebewegen tijdens onze bewegingen, zoals lopen, zitten en sporten, werken en zelfs ademen. Daar waar het bindweefsel niet meer voldoende kan meebewegen, ontstaan vroeg of laat problemen. Het kan om concrete klachten gaan, maar vaak zijn ze onduidelijk en zit je gewoon niet lekker in je vel.

 

Een behandeling craniosacraal therapie is er op gericht de beweeglijkheid van het craniosacraal systeem en alle andere hieraan verbonden weefsels, te optimaliseren. Met zachte behandeltechnieken zal de therapeut de weefsels bewegen om zo meer ontspanning te krijgen waardoor de functie kan verbeteren. Naast lichamelijke beperkingen, richt craniosacraal therapie zich ook op psycho-emotionele klachten. De behandeling wordt in rugligging uitgevoerd boven (dunne) kledij en creëert een diepe ontspanning en rust die vaak gepaard gaat met emotionele ontladingen.

Transformational Cupping

Ziektes in het lichaam kunnen ontstaan door ophoping van afvalstoffen. Deze afvalstoffen worden in het lichaam vastgezet in fascia, vet, spieren en energiebanen. Het lichaam is normaal zelf in staat deze afvalstoffen op te ruimen, maar door stress, slechte voeding, verkeerde ademhaling, te weinig beweging, emoties, medicatie en trauma’s lukt dat niet meer goed.

 

Bij transformational cupping® gaan we specifiek naar die verklevingen op zoek die de vrije doorstroming in je lichaam beperken. De gekozen regio wordt ingemasseerd met olie en daarna wordt er met de cups behandeld. De cups worden vacuüm getrokken en heen en weer bewogen over het lichaam. De verklevingen worden als het ware losgetrokken en bloedvaten worden opengezet zodat er kan opgeruimd worden. Elk lichaamsdeel kan behandeld worden met transformational cupping®, want verklevingen kunnen zich overal vastzetten.

 

Er worden meestal 1 tot 2 plaatsen gekozen om te behandelen zodat we goed de diepte in kunnen werken. Tijdens een behandeling kunnen emoties loskomen die al een tijd opgeslagen zitten. Dit mag allemaal gebeuren en zorgt er alleen maar voor dat je terug dichter bij jezelf staat en je weer vrijer voelt. De bloedvaten die naar de oppervlakte komen en opengaan kunnen pijnlijk aanvoelen en nadien tijdelijk blauwe plekken geven. Hoe beter jouw doorbloeding is, hoe minder last je zal hebben van de behandeling. Je kan dus van tevoren je voeding aanpassen zodat je minder blauwe plekken hebt en ook minder behandelingen nodig hebt.

 

Transformational cupping® helpt bij:

 • Slechte doorbloeding

 • Cellulitis

 • Opgeblazen gevoel

 • Trauma’s

 • Weduwebult

 • Aanhoudende pijnklachten

 • Vetophopingen

 • Orgaanklachten

 • Littekens en striemen

 

Na de behandeling is het belangrijk om voldoende water de drinken zodat de losgemaakte afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. De behandelde plaats kan blauw worden en opzetten, dit is normaal en zal ook weer vanzelf verdwijnen. Hoe vaak een behandeling nodig is, hangt af van de klacht en de combinatie met voeding die gemaakt wordt

Orthomoleculaire Therapie

De cellen in ons lichaam zijn de kleinste bouwstenen die alle processen in het lichaam aansturen. Om ervoor te zorgen dat deze cellen hun functie goed uitvoeren, hebben zij nood aan een aantal nutriënten. De nutriënten zijn onderverdeeld in macronutriënten en micronutriënten. De macronutriënten zijn voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten en koolhydraten. De micronutriënten zijn vitamines, mineralen en spoorelementen. Een deel daarvan kan ons lichaam zelf aanmaken, maar het grootste deel is afkomstig uit onze voeding. Om aan de behoefte van ons lichaam te voldoen, zijn we dus zelf verantwoordelijk voor de opname van de juiste nutriënten.

 

Een tekort aan gezonde voeding voor je cellen kan zich uiten in:

 • Hoofdpijn

 • Vermoeidheid

 • Darmklachten

 • Opgeblazen gevoel

 • Vage lichamelijke klachten

 • Constante behoefte aan eten

 • Steeds terugkerende ontstekingen

 • Een lichaam waarin je je niet lekker voelt

 

Gezonde voeding is 1 van de belangrijke sleutels naar een gezond lichaam zowel bij klachten als preventief. Het afstemmen van wat jouw lichaam nodig heeft, is altijd maatwerk. Daarvoor maken we gebruik van recepten voor maaltijden en sapjes, voedingspatronen, supplementen en Aloë Vera producten. We bekijken samen wat er voor jou past om echt gezond te worden

BEMER

BEMER®-therapie is fysisch vasculaire therapie die de doorbloeding stimuleert en de microcirculatie verbetert. De bloedsomloop is van essentieel belang binnen het lichaam. Het voorziet de cellen en organen van voedingsstoffen en zuurstof en voert de afvalstoffen af. Deze uitwisseling van stoffen vindt plaats in de microcirculatie, het gebied van de kleine haarvaten (capillairen). De microcirculatie bedraagt 75% van het bloedvatenstelsel. In het menselijk lichaam is dat zo groot als een voetbalveld.

 

Stress, eenzijdige voeding, te weinig beweging, verstorende omgevingsprikkels, te zware trainingen, medicijngebruik, maar ook veroudering zorgen onder andere voor een verminderde pompwerking van de capillairen. Hierdoor zijn bloedcellen te lang onderweg en kunnen ze hun taken niet meer naar behoren uitvoeren. Wanneer cellen en organen te weinig voedingsstoffen en zuurstof krijgen, gaan de lichamelijke en geestelijke functies op den duur achteruit. Dit heeft pijn, stemmingswisselingen en ziekten als gevolg.

 

BEMER® maakt gebruik van een magnetisch veld met specifieke PEMF- signalen. Hierdoor wordt de pompwerking in de capillairen hersteld en wordt de bloedstroom op een normaal niveau teruggebracht. De lichaamscellen hebben weer de beschikking over voedingsstoffen, kunnen hun afvalstoffen beter kwijt en zijn daardoor in staat hun taken beter uit te voeren. Samengevat: een betere doorbloeding verhoogt de efficiëntie van lichaamscellen, vermindert pijn en heeft een gunstig effect op het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

 

De therapie is wetenschappelijk onderbouwd en effectief bij:

 • Chronische ziektes: Lyme, eczeem…

 • Blessures en wondgenezing

 • Verbeteren immuunsysteem

 • Wedstrijd en training voor kortere hersteltijd en verbetering prestaties

 

Fysische vasculaire therapie kan toegepast worden in combinatie met talrijke behandelingen en indicaties. Het is een eenvoudig te gebruiken deken en spots om het algemeen of lokaal als behandeling toe te passen. BEMER®-producten zijn officieel door de EU goedgekeurde medische producten.

 

U kan steeds ook terecht op de officiële website van BEMER®: https://belgie.bemergroup.com/nl

bottom of page